sobota, 2 kwietnia 2011

Made in China

Szczerze mówiąc z żadnego innego śniadania jakie przyszło mi wielokrotnie przyrządzać nie byłem tak zadowolony jak z tego. Kasza jaglana z figami i prażonymi orzechami nerkowca przyrządzona według chińskiej kuchni Pięciu Przemian jest super prosta i szybka w przyrządzeniu a końcowy efekt uwierzcie robi wrażenie.  A oto przepis dla dwóch osób :

Jeżeli chcecie być super wtajemniczeni w tajniki 5ciu Przemian dodawajcie składniki co 2 minuty
100g kasza jaglana bio
80g figi bio
orzechy nerkowca bio
masło eko
imbir mielony
cynamon
 sól
sok z cytryny bio
słodka papryka
Kasze płuczemy, wsypujemy do 400ml wrzątku i zmniejszamy maksymalnie ogień



Dodajemy drobno pokrojone figi, łyżeczkę masła i przyprawy w kolejności: cynamon, imbir, sól,  łyżeczkę soku cytrynowego i łyżeczkę mielonej słodkiej papryki. Gotujcie pod przykryciem ok. 20 minut na malym ogniu.


Po ugotowaniu posypujemy prażonymi orzechami nerkowca bez których zaryzykuję stwierdzenie, że ten przepis by nie istniał.


Gorąco polecam z gorącą kawą :) I love it




3 komentarze:

Anonimowy pisze...

cudowne, musze koniecznie sprobowac!

Anonimowy pisze...

bajka, dzis zrobilismy, nawet coreczka zjadła a jest bardzo wybredna

Autor pisze...

No tak, najmłodsi mają zdaje się najbardziej wyszukane gusta.