Jak już pewnie zauważyliscie dzieci aktywnie uczestniczą w przygotowywaniu jedzenia, któremu potem robię zdjęcie i wrzucam na swój blog. Z matematyki dobry nie jestem, przekazuję więc wiedzę, którą posiadam w większym stopniu. W związku z tym, że trafiła nam się cukinia z prywatnego ogródka eko zrobiłem zapiekanka z cukinii z kozim serkiem. Przepis?
1 cukinia
kozi twarożek
twardy serek kozi
masło
cytryna
pieprz,sól, papryka słodka
Cukinie kroimy na ćwiartki, układamy w nasmarowanym masłem naczyniu na zapiekanki. Posypujemy pieprzem i solą. Smarujemy twarożkiem i skarapiamy odrobiną soku z cytryny. Posypujemy słodką papryką i serkiem twardym. Na koniec układamy na cukinii płatki masła. Pieczemy 35 min w średniej temperaturze. Dzieci naprawdę to lubią więc szczerze polecam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz