Polenta z owocami:
Kasza kukurydziana (polenta)
Jabłko
cytryna bio (potrzebna jest skórka dlatego lepiej nie używać tych pryskanych)
masło
cynamon, kardamon
daktyle
miód
miód
Do rozgrzanego garnka wrzucamy trochę masła, pokrojone cienko jabłka (dużą ilość) i kilka daktyli. Dusimy chwilę. Następnie posypujemy cynamonem, kardamonem. Wlewamy wodę i ścieramy trochę skórki z cytryny + sok. Wsypujemy polentę, mieszamy i chwilę zostawiamy na wolnym ogniu aż się zagotuję i zamieni w smaczny kleik. Podajemy polane miodem
2 komentarze:
W końcu zrobiłam. Pycha ! Szybkie do przygotowania i naprawdę dobre. Zrobiłam z rodzynkami, bez miodu i dodałam ciut mielonej wanilii jeszcze. Mały zjadł całość w 30 sekund. Załapałam się na 1 łyżeczkę ;)
dobra kombinacja:) ciesze sie że smakowało. dzieciaki i ich jedzenie to nie jest łatwy temat dlatego ciesze się, kiedy moge się podzielić takim przepisem który naprawde działa, jest sprawdzony. Pozdrawiam!
Prześlij komentarz