czwartek, 26 kwietnia 2012

Pomidorowa




Zdaje mi się , że każdy ma swoją pomidorową. Tą którą prezentuje cenie sobię, za ziołową różnorodność. Śmiało możecie spróbować a rodzicom wysyłam jeszcze zaświadczenie o tym, że najmłodszym po prostu smakowało :)

Pomidorowa:
ok. 1 kg słodkich pomidorów najlepiej nie pryskanych
1 cebula
skórka z cytryny eko
świeża szałwia, bazylia
lubczyk,pieprz,sól
liść laurowy
oliwa 
migdały cięte

W oliwie z oliwek dusimy cebule kilka minut. Sparzone i obrane ze skórki pomidory wrzucamy do garnka z cebulą, dodajemy liść laurowy, pieprz, sól, małą skórke z cytryny i dusimy 10minut. Następnie zalewamy wrzątkiem i gotujemy aż pomidory zmiękną. Pod koniec gotowania dodajemy bazylie i szałwie. Miksujemy i podajemy z prażonymi płatkami migdałów.

Brak komentarzy: